Skip to content

Ο Γιάννης Πρωτούλης απαντάει σε 90” σε spot στο Tik Tok: «Τι κάνει ή τι θα έπρεπε να κάνει η Περιφέρεια Αττικής;»

Κανονικά οι Περιφέρειες και οι δήμοι θα έπρεπε να λειτουργούν για τις ανάγκες των πολλών, όμως δουλεύουν για τις ανάγκες των λίγων και το αποδεικνύει στο spot. Ο θεσμός των Περιφερειών δεν υπήρχε πάντα. Δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 έως σήμερα, με διαδοχικούς αντιλαϊκούς νόμους. Ουσιαστικά είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός διοχέτευσης εκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στήριξης μεγάλων επιχειρηματιών σε Περιφέρειες και δήμους. Στην Αττική, είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, λεφτά βγαλμένα από τις τσέπες του λαού. (Δείτε εδώ βίντεο)

Στο δεύτερο spot αποδεικνύει πως όλα αυτά τα λεφτά τελικά καταλήγουν στις τσέπες κάποιων. Αρχικά αποψίλωσαν τις υπηρεσίες, έδιωξαν τους εργαζόμενους για να στηρίζονται σε εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει 1.715 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ για διορισμό έχουν προκηρυχθεί μόνο 106 θέσεις τακτικού προσωπικού!

Πρόκειται για πάρτι εργολάβων και ιδιωτικών εταιρειών που γίνεται με χρήματα του λαού! Κάποια ποσά είναι χαρακτηριστικά: Για την καθαριότητα και τη φύλαξη των πάρκων που έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια:

  • 400.000 ευρώ τον χρόνο για τη φύλαξη του Πεδίου του Άρεως κι άλλα τόσα για το Αττικό Άλσος!
  • 300.000 ευρώ τον χρόνο για τη φύλαξη των κτιρίων και των έργων του εργολάβου στον Φαληρικό Όρμο!
  • Εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για εργολαβικές επιχειρήσεις καθαριότητας κτιρίων, ενώ θα μπορούσαν να προσλάβουν με αυτά τα χρήματα 100άδες εργαζόμενους μόνιμους, την ίδια ώρα που οι εργολάβοι απασχολούν με αυτά ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, με 4 ευρώ την ώρα μεικτά! (Δείτε εδώ βίντεο)

Σε άλλο spot αποδεικνύεται ότι στην Αττική δεν γίνονται έργα για φυσικές καταστροφές.

Για τον καθαρισμό των ρεμάτων η Περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτει ούτε ένα μηχάνημα. Δεν έχει προσωπικό. Είμαστε στο έλεος των εργολάβων και των εργολαβιών. Τους έχουν τάξει 15 εκατ. ευρώ μόνο για 2 περιοχές τη Δυτική και Ανατολική Αττική και τα ρέματα παραμένουν ακαθάριστα. (Δείτε εδώ βίντεο)

Είναι η ώρα να αφήσουμε το «πάμε κι όπου βγει» και να το πάμε αλλιώς! Στήριξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής, στους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας.