Skip to content

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη σε προνοιακές δομές στο Ίλιον

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν ο Νίκος Σταματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα Αχιλλέας Ζορμπάς, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρόκειται για ένα σχολείο που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και επομένως οι ιδιώτες διαδραματίζουν ρόλο στη λειτουργία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συζητώντας με τους δασκάλους και το προσωπικό του σχολείου αναδείχτηκαν μια σειρά ζητήματα. Μόλις 6 εκπαιδευτικοί είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι -περίπου 30- είναι αναπληρωτές, εκ των οποίων πολλοί είναι σε αυτό το καθεστώς σχεδόν μια δεκαετία. Ακόμα και έτσι υπάρχουν κενά σε ειδικότητες, ενώ δυσκολίες δημιουργεί η συστέγαση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης επισκέφτηκε το Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Μητέρα», συνοδευόμενος από τον Νίκο Σταματόπουλο, τον Θοδωρή Σκολαρίκο, υποψήφιο δήμαρχο Αγ. Αναργύρων – Καματερού , τον Νίκο Τριανταφύλλου, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στον Δυτικό Τομέα και την Τασούλα Παπαδογιαννάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ιλίου και για χρόνια εργαζόμενη στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την περιοδεία, μεγάλη είναι η υποστελέχωση. Την ίδια ώρα που αποχωρεί προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο και αφορούν ετήσιες συμβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι δουλεύουν στο κέντρο έντεκα κοινωνικοί λειτουργοί και παραπάνω από τους μισούς είναι επικουρικοί, ενώ διάφοροι τομείς όπως η καθαριότητα έχουν δοθεί σε εργολάβους. Μάλιστα, στο τέλος του χρόνου λήγουν συμβάσεις επικουρικών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του αγώνα τους, και με τη στήριξη που έλαβε, κατάφεραν να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Ενδεικτικό για το τι σημαίνει να είναι η δημοτική αρχή απέναντι στον λαό και όχι σύμμαχός του είναι η στάση του Δήμου Ιλίου που δεν δέχτηκε την πρόταση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εκδοθεί ψήφισμα στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων.

Έπειτα το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Συνολικά κατά την περιοδεία σε αυτές τις τρεις σημαντικές δομές, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξαν τη βασική αιτία της εγκατάλειψης, της απαξίωσης και της υποστελέχωσής τους που δεν είναι άλλη από την πολιτική που στον προσανατολισμό της έχει τα κέρδη των λίγων, τις χρηματοδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ιδιωτικοποίηση ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς αφήνοντας τις λαϊκές ανάγκες στο περιθώριο. Κάλεσαν να δυναμώσει ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο την ολόπλευρη στήριξη αυτών των δομών, την επαρκή στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, την πλήρη χρηματοδότησή τους. Αγώνας στον οποίο μπορούν να συμβάλουν περισσότεροι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους δήμους περισσότεροι δήμαρχοι με τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του, ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στην απαξίωση αυτών των δομών και στην παράδοσή τους στην αισχρή εμπορευματοποίηση. «Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, που για φιέστες αλλά και για χρηματοδότηση μεγάλων projects επιχειρηματικών ομίλων έχει να δώσει αλλά για αυτές τις βασικές ανάγκες απαξιοί ακόμα και να περάσει να δει ποια είναι η κατάσταση»», σημείωσε