Skip to content

Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στο κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει το κλείσιμο 141 από τα 620 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιουλίου, 34 εκ των οποίων στην περιφέρεια Αττικής.

Το κλείσιμο αυτών των υποκαταστημάτων, σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, υπάγεται στην “ανάγκη αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων”, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε “στρατηγικό επενδυτή”. Είναι δε αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και των διοικήσεων που διόρισαν, οι οποίες υλοποίησαν και υλοποιούν τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούν, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι “ενοικιαζόμενοι” εργαζόμενοι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά:

1. Να ανοίξουν όλα όσα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ έκλεισαν, αλλά και να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν με επαρκές μόνιμο προσωπικό, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων για ταχυδρομικό έργο φθηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους και

2. Να μην υπάρξει καμία απόλυση