Skip to content

Γ. Πρωτούλης στο περιφερειακό συμβούλιο: Βουνό τα προβλήματα για το λαό στις υποβαθμισμένες, βασανισμένες περιοχές

 

«Ζούμε ξανά το 6ο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο γνωρίζετε ότι κι εμείς έχουμε ψηφίσει να γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας, στο οποίο, όμως, δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά μια περιοχή βασανισμένη, υποβαθμισμένη, μια περιοχή που “διψά” από έργα, από κοινωνική πολιτική, μια περιοχή που οι κάτοικοί της είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι βιοπαλαιστές, που αντιμετωπίζουν ένα “βουνό” προβλήματα για να μεγαλώσουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στο Δήμο Αχαρνών, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπενθύμισε πως στις διάφορες περιοχές όπου διοργανώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο (όπως Ασπρόπυργο, Πειραιά, Αγ. Βαρβάρα, Σαλαμίνα) «δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να ανακοινώσουμε στους κατοίκους και να γίνει και μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτό, με εξαίρεση τον Ασπρόπυργο που πράγματι έγιναν κάποιες εξαγγελίες όμως ποτέ δεν ήρθαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθούν ολοκληρωμένα και να τοποθετηθούν όλοι οι περιφερειακοί Σύμβουλοι γύρω από αυτό».

Στάθηκε στο δήμο Αχαρνών λέγοντας για τα αντιπλημμυρικά έργα πως «έχουμε θρηνήσει θύματα. Ακούσατε και τους κατοίκους. Πάμε μια βόλτα, δεν είναι πολύ μακρυά από εδώ, να δούμε το ρέμα της Εσχατιάς, αυτό το περίφημο έργο το οποίο ξεκίνησε το 2007. Έχουμε 2024. Όταν σχεδιάστηκε αυτό το έργο από πάνω μας ακριβώς, όταν δούμε το βουνό, υπήρχε ο τεράστιος δρυμός της Πάρνηθας, ο δρυμός της Φυλής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μαύρος, γυμνός βράχος» ενώ θύμισε το βίντεο μιας γεωφυσικής ομάδας που «περπάτησε από κει που ξεκινάει το ρέμα της Εσχατιάς, δηλαδή από τους πρόποδες της Πάρνηθας πίσω από την αστυνομική ακαδημία της Αμυγδαλέζας, η οποία παρεπιμπτόντως έχει κτιστεί πάνω στο ρέμα, και κατεβαίνει μέχρι τις συμβολές της ένωσης με το Ζεφύρι». Και τόνισε ότι «αυτό που θα δουν τα μάτια μας -είναι αναρτημένο αυτό το βίντεο στο you tube- θα μας κάνουν να ανησυχήσουμε τι θα γίνει όχι σε πολύ μεγάλης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά στα πιο απλά».

Μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, αναφέροντας πως είναι «τραγική ειρωνεία ότι βρισκόμαστε στον δήμο με το μεγαλύτερο πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Αυτό με τι αντιμετωπίζεται; Με κατασταλτικά μέτρα; Εδώ, άμα βγούμε έξω θα δούμε τις μηχανές ΔΙ.ΑΣ., “Ζ”, να ανεβοκατεβαίνουν. Έχουν αντιμετωπίσει τίποτα; Πάμε στα σύνορα με το Ζεφύρι, είναι η γέφυρα της Αττικής Οδού. Θα δείτε ότι η διακίνηση γίνεται πίσω από τις “κλούβες” της Αστυνομίας. Εμείς εδώ, άμα πάμε μαζί, τους πρώτους που θα συλλάβει η Αστυνομία είναι εμάς εδώ, τον Χαρδαλιά πρώτο για παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δράσης».

Και συμπλήρωσε ότι το κέντρο πρόληψης, το μοναδικό που υπάρχει, για τις εξαρτήσεις, για σοβαρά τέτοια ζητήματα, που έχει ευθύνη να εκπαιδεύσει τους ειδικούς που έρχονται σε επαφή με νεολαία, δηλαδή, προπονητές, δασκάλους, ιερείς, για να έχουν επιστημονική γνώση για να προσανατολίσουν γονείς και παιδιά έχουν στην ευθύνη τους 107 σχολεία της περιοχής αλλά μόλις … τρεις εργαζόμενους. Πρόσθεσε μάλιστα σχετικά με την προστασία των κακοποιημένων γυναικών, προστασία μεταναστών, προστασία άλλων ειδικών κατηγοριών ανθρώπων ότι αποδεικνύεται η απουσία δομών καθώς χαρακτηριστικό είναι το τραγικό παράδειγμα ότι «στην αρχή της οδού Δημοκρατίας πριν λίγες βδομάδες δολοφονήθηκε μια κοπέλα και στο τέλος της δολοφονήθηκε μια δεύτερη. Μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας».

«Εμείς θα θέλαμε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, να μην έχουμε τον ασφυκτικό χρόνο των τριών λεπτών, να μπορούν να πάρουν το λόγο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για να δώσουμε λύσεις, ή έστω ανακούφιση σε αυτά τα τεράστια ζητήματα τα οποία όσο και να μιλάμε θέλουν άλλο τόσο χρόνο να συζητάμε» είπε καταλήγοντας ο Γ. Πρωτούλης.