Skip to content

Από τον χώρο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή μίλησαν στην κάμερα άνθρωποι που συμμετέχουν στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής

Ένα από τα σημεία που συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», ήταν ο χώρος της «Λαϊκής  Συσπείρωσης», μια πολιτεία μέσα στην πολιτεία, με πολλά περίπτερα.

Εκατοντάδες αγωνιστές που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της, έδιναν το «παρών στα περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου, στους Δήμους της Αττικής, καθώς και στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Χιλιάδες λαού αυτές τις τρεις μέρες πέρασαν από τα περίπτερα, μίλησαν με τους υποψήφιους, πήραν ανακοινώσεις και ψηφοδέλτια, δίνοντας απάντηση και στην προσπάθεια να διεξαχθούν οι εκλογές στα βουβά.

«Μαζί με το λαό στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών όχι για τα κέρδη των λίγων», ήταν το σύνθημα που έδινε τον χαρακτήρα της εκλογικής μάχης.

Στην κάμερα του 902.gr μίλησαν από τον χώρο του Φεστιβάλ άνθρωποι που συμμετέχουν στον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής.

«Αρκετά με το ”πάμε κι όπου βγει”. Στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ και ψηφίζουμε ”Λαϊκή Συσπείρωση”», δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ο Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Υπογράμμισε ότι πρέπει να αντισταθούμε στην μετατροπή των δήμων και των περιφερειών σε εργαλεία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μας δίνει ελπίδα για το αύριο δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

«Εδώ συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο ένας είναι της ρεμούλας, της απάτης, της αδιαφορίας και ο άλλος ο κόσμος που ενδιαφέρεται, που είναι αλληλέγγυος, που θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο αύριο», πρόσθεσε. Φέρνοντας το παράδειγμα της δημοτικής αρχής Πάτρας, που είναι κοντά στον λαό, κάλεσε να γεμίσουν οι κάλπες γαρίφαλα.

«Η χώρα μας έχει γίνει μαύρη από τις φωτιές και ένας βάλτος από τις πλημμύρες», δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» η Κυριακή Χαραλαμπίδου, η οποία είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως «κανονικότητα» αυτή την κατάσταση, είπε, προσθέτοντας πως κάθε προοδευτικός και αριστερός άνθρωπος πρέπει να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, από κάθε μετερίζι, για “να αλλάξουμε την κατάσταση που βιώνουμε”, για να ενισχύσουμε το ψηφοδέλτιο της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Τα παραπάνω δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ο τραγουδιστής και μέλος του μουσικού συνόλου «Ρωμιοσύνη», Νίκος Μποφίλιος, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Στην κοινή πολιτική που υλοποιούν οι άλλοι συνδυασμοί στην Περιφέρεια Αττικής, αναφέρθηκε στην δήλωση που έκανε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή», ο Φραγκίσκος Κουτελιέρης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Υπογράμμισε πως «η μοναδική αντίπαλη αντίληψη για το πως διαχειριζόμαστε την Περιφέρεια, τους Δήμους», εκφράζεται αποκλειστικά από την «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας πως χρέος κάθε ανθρώπου που προβληματίζεται είναι να στηρίξει τους συνδυασμούς της.

«”Λαϊκή Συσπείρωση” σε αυτές τις εκλογές, για Περιφέρεια και δήμους που θα αφορούν εμάς», που «θα αφορούν τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή, τον μαθητή», για «Περιφέρειες και δήμους που δεν θα πνιγόμαστε, δεν θα καιγόμαστε, δεν θα ψάχνουμε τα σχολεία». Τα παραπάνω δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», ο Αντώνης Καββαδίας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

«Τιμή και χαρά μεγάλη που ενώνω τα βήματα μου» με τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές «στην κοινή περπατησιά της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”». Τα παραπάνω μας δήλωσε από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» η ηθοποιός Αγγελική Ξένου, η οποία είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής.

Εδώ στις δυτικές συνοικίες, «ιδιαίτερα στα νεανικά μας χρόνια έχουμε δώσει πολλούς αγώνες», δήλωσε στο 902.gr από τον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ο μοριακός βιολόγος Βασίλης Ζουμπουρλής, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, υπογράμμισε πως σε μια περίοδο που η επιστήμη έχει κάνει άλματα, καθήκον των επιστημόνων είναι να αγωνιστούμε για ένα υγιές περιβάλλον, απέναντι στην «παραφιλολογία» ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βάλουν με τις «διαβολικές δυνάμεις» της φύσης.

 

Θέλουμε μια ζωή που ο διπλανός μας «θα έχει ψηλά το κεφάλι», που θα «μπορεί να βλέπει τα παιδιά του ευτυχισμένα», δήλωσε στο 902.gr από το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», ο Γιώργος Τσερεμεγκλής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, αναφερόμενος στον λόγο που συμπορεύτηκε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ, ο χώρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες υποψήφιους στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και κυρίως για πολλές χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από τα περίπτερά της.

Ένα από τα σημεία που συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», ήταν ο χώρος της «Λαϊκής  Συσπείρωσης», μια πολιτεία μέσα στην πολιτεία, με πολλά περίπτερα.

Παίρνω μέρος σε αυτό τον αγώνα «γιατί δεν αντέχω να την πληρώνουν πάντα οι αδύνατοι», μας δήλωσε η Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής. Όπως μας είπε, αυτό ήταν το πρώτο Φεστιβάλ που ήρθε χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη.