Skip to content

Γιώργος Τάτσης στο Attica TV: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτεί τους ομίλους και όχι τις λαϊκές ανάγκες

«Ο κ. Χαρδαλιάς είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική στην Περιφέρεια Αττικής. Και επειδή το γνωρίζει αυτό, και με μαθηματική ακρίβεια θα βρει απέναντι του έναν οργανωμένο λαό, προσπαθεί εξ’ αρχής να εξασφαλίσει συναίνεση», τόνισε ο Γιώργος Τάτσης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις «διαβεβαιώσεις» του νέου Περιφερειάρχη ότι θα αναζητήσει συναίνεση.

Όπως διευκρίνισε ο Γ. Τάτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica, αυτή την συναίνεση «μπορεί να τη βρει στα κυβερνητικά επιτελεία, στα υπουργεία και στους προκατόχους του». Υπενθύμισε ότι κάθε νέα περιφερειακή αρχή, ψήφιζε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας μαζί με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή.

«Ο ένας έδινε το χέρι στον άλλο. Άρα ο κ. Χαρδαλιάς ξέρει που απευθύνεται, ξέρει που ζητάει συναίνεση», είπε. «Βεβαίως αυτή τη συναίνεση δεν θα τη βρει, ούτε στο λαό μας, που δεινοπαθεί από αυτή την πολιτική, και βεβαίως δεν θα τη βρει από τους δέκα περιφερειακούς συμβούλους της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” οι οποίοι είμαστε ταγμένοι -γι’ αυτό εκλεγήκαμε- να είμαστε μια μαχητική, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι σε αυτή την πολιτική», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, υπογράμμισε πως χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Για παράδειγμα δίνει 400.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για το Πεδίον του Άρεως και 300.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να φυλάει τις εγκαταστάσεις των εργολάβων στο Φαληρικό Όρμο. Ακόμη, υπενθύμισε πως λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η Περιφέρεια ενέκρινε 24.000 ευρώ σε εργολάβο, για τον καθαρισμό της αίθουσας που φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια των Περιφερειακών εκλογών. Ο εργολάβος αυτός απασχολούσε δύο καθαρίστριες, με 4 ευρώ την ώρα. «Καταλαβαίνετε πόσα πήραν οι καθαρίστριες και πόσα πήρε ο εργολάβος που ανέβαλε τη δουλειά», σημείωσε.

Με αφορμή δε τα περί «Μητροπολιτικής Αττικής», σχολίασε πως μιλάμε για «Μητροπολιτική Αττική που θα πνίγεται», αφού μόλις το 4,1% του προϋπολογισμού δίνεται για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Σε σχέση με την προστασία από τον χιονιά, υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν εκχιονιστικά, επομένως θα «μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι» για να δοθούν χρήματα στους εργολάβους. Το παράδειγμα από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ήταν ενδεικτικό, καθώς ο εργολάβος έπαιρνε 2.000 ευρώ τη μέρα για κάθε υδροφόρα που έστελνε.