Skip to content

Ν.Χρονοπούλου στο Kontra: Ο λαός να εκφράσει την αμφισβήτησή του προς την ΕΕ με ψήφο στο ΚΚΕ

Στο σοβαρό ζήτημα της ακρίβειας αναφέρθηκε η Νίκη Χρονοπούλου, μιλώντας χθες, Κυριακή, στο Kontra. Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, δημιουργείται μια «εκρηκτική κατάσταση», με την αύξηση τιμών, τους χαμηλούς μισθούς και την άδικη φορολογία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Σε αυτό το σημείο χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» την επιστολή Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ είναι αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και στην Ενέργεια, κάτι που έχουν καταψηφίσει και η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Στη συνέχεια, η Ν. Χρονοπούλου σημείωσε ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να εξωραΐσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία Ένωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, υπενθυμίζοντας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και η πράσινη μετάβαση που χρυσοπληρώνονται από το λαϊκό εισόδημα έχουν ψηφιστεί από όλα τα κόμματα.

«Ψευδεπίγραφη» χαρακτήρισε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη, μιας και μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος της ΕΕ περί «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αλλά και δεδομένου ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκης έχει μιλήσει για την «ιερή αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ»…

Επισήμανε ότι μεγάλο ποσοστό του λαού που αμφισβητεί την ΕΕ μπορεί να εκφραστεί, ψηφίζοντας ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που έχει αποκαλύψει τη σύνδεση των μονοπωλίων με την ΕΕ, με τους δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, για παράδειγμα, να είναι οι δύο μοναδικοί σε όλο το Ευρωκοινοβούλιο που δεν στήριξαν το ευρωενωσιακό ψήφισμα ότι τα λόμπι είναι «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».