Skip to content

Νέο βίντεο: Θα μπορούσε και η Αττική να πλημμυρίσει;

Δείτε το βίντεο εδώ

Οι περιφερειακές αρχές της τελευταίας δεκαετίας δίνουν κάτω του 3% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα!

Στον απολογισμό της τωρινής περιφερειακής αρχής αναφέρονται 117 αντιπλημμυρικά έργα κόστους 404 εκατ. ευρώ. Η προτεινόμενη, όμως, ετήσια πίστωση είναι 9,86 εκατ. ευρώ. Με απλά μαθηματικά, θα δούμε ότι ακόμα και αυτά τα αποσπασματικά έργα υπολογίζουν να τα τελειώσουν σε 44 χρόνια!

Τα δύο ρέματα της Μάνδρας, Σούρες και Αγία Αικατερίνη, υπερχείλισαν και 24 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Μια ολόκληρη πόλη στη λάσπη, 794 σπίτια καταστράφηκαν μαζί με 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες. Η συζήτηση για τη διευθέτησή τους έγινε πριν λίγο καιρό, την Τετάρτη 5/7/2023, 6 χρόνια μετά!

1 χρόνο μετά τη Μάνδρα, στον Βόρειο Τομέα, στο ρέμα Σαπφούς, εκεί που τον Ιούλιο του 2018, ένα πάρκινγκ μετατράπηκε σε πισίνα, το έργο για να φτιάξουν το ρέμα δεν δημοπρατήθηκε ποτέ! Μόνο διαρκώς αυξάνει ο προϋπολογισμός του: Ξεκίνησε από 10 εκατ. και τώρα έχει εκτιναχθεί στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο Κηφισός, ο οποίος παροχετεύει το 70% των υδάτων της Αττικής, είναι σε επικίνδυνη κατάσταση. Δεν έχει ούτε ελεγχθεί, ούτε συντηρηθεί, ούτε καθαριστεί, πόσο μάλλον να αναβαθμιστεί από τότε που φτιάχτηκε. Δηλαδή πριν 20 χρόνια!

Οι ανάγκες του λαού, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, τα αντισεισμικά και αντιπυρικά, οι κοινωνικές υπηρεσίες, δεν είναι επιλέξιμες επενδύσεις όπως λένε. Και όταν επιλέγονται γίνονται αποσπασματικά, κακοσχεδιασμένα, για να βγάλουν τα περισσότερα κέρδη.

Για να μη θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς, ούτε στην Αττική ούτε πουθενά, πρέπει να αγωνιστούμε απέναντι στην εγκληματική πολιτική που μας κοστίζει πολύ ακριβά.

Στήριξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και σε κάθε δήμο και Περιφέρεια της χώρας.

Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών, όχι τα κέρδη των λίγων!