Skip to content

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το πρωί της Παρασκευής. Τον λόγο επίσης πήρε ο Νίκος Ντόμπρεφ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Μαζί τους ήταν και η Αριάδνη Παγανέλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας.

Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης ξεκαθάρισε πως ανάπτυξη των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού δεν θα έχουμε όσο «συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των κερδών των λίγων που αποδεικνύεται ότι είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών. Αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης ακριβώς αυτής της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Στις εκλογές έχουμε επιλογή που αντιστοιχίζεται με αυτή την ανάγκη, τα δικά μας συμφέροντα και είναι η στήριξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, παντού. Αυτή η ξεκάθαρη επιλογή είναι που αντιπαρατίθεται στην αντιλαϊκή επίθεση και πρέπει να είναι εκεί και στο β΄γύρο. Για να σταλθεί ηχηρό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία αναμονή και καμία ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που διαφημίζει επενδυτικές βαθμίδες και άλλα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες».

Σε αυτό πλαίσιο σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι του υπουργείου βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια σε τι μεταφράζεται η καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα.

Από τη μία να τρέχουν με τα “χίλια” επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, τις μπίζνες τους και δη τις πράσινες τις οποίες προκρίνουν τώρα για μεγαλύτερο κέρδος και από την άλλη να πετσοκόβεται η χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες, το εισόδημα των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών να αιμορραγεί από τους φόρους, για να πιάνονται και έτσι τα ματωμένα πλεονάσματά τους.

Είναι μέρος αυτού που επιβεβαιώνεται συνεχώς με τραγικό τρόπο, ότι μιλάμε για ένα εχθρικό για τον λαό κράτος, με όλο το μηχανισμό του, το οποίο δουλεύει ρολόι για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας τον λαό με νέα βάρη».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφτηκε το υπουργείο Εργασίας και μίλησε με τους εργαζόμενους.