Skip to content

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής| Β. Σίμος: «Μαζί με το λαό της πόλης, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα αυτά που μας αξίζουν»

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης και την μάχη που δίνει η δημοτική αρχή για την επίλυση τους, απέναντι σε ένα εχθρικό για τις λαϊκές ανάγκες κράτος, ανέδειξε ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στον συγκεκριμένο Δήμο.

Αφού αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη που άφησαν στην Πετρούπολη οι αγώνες του λαού της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες, με μπροστάρη τον κομμουνιστή δήμαρχο Νίκο Παξιμαδά, διεμήνυσε πως «όσοι ζουν και εργάζονται στην Πετρούπολη και συνολικά στη Δυτική Αθήνα δεν είναι ”παιδιά ενός κατώτερου θεού”. Δεν νοείται, εμείς και τα παιδιά μας, να στερούμαστε το δικαίωμα να έχουμε τις σωστές συνθήκες διαβίωσης, την ποιότητα ζωής που αξίζει κάθε άνθρωπος στον 21ο αιώνα, με τις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν».

Ο Β. Σίμος υπογράμμισε πως η διοίκηση του δήμου εξαντλεί όλες τις δυνάμεις της για είναι δίπλα στους δημότες, κόντρα στην ελλιπή χρηματοδότηση, την παράνομη παρακράτηση 5 εκατομμυρίων ετήσιας χρηματοδότησης από τους θεσμοθετημένους πόρους, την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών (από τον Δήμο λείπουν πάνω από 60 εργαζόμενοι).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή, σημειώνοντας πως παρά τις υποσχέσεις ότι θα κλείσει, ανοίγουν συνέχεια νέα κύτταρα, λειτουργεί ο μοναδικός στην Ελλάδα αποτεφρωτήρας μολυσματικών αποβλήτων, σχεδιάζεται η επέκταση της και η προσθήκη νέων μονάδων καύσης. «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της περιφερειακής αρχής που τη στηρίζει για αυτήν την κατάσταση, όπως και όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών που στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική», είπε.

Με αφορμή το γεγονός πως τις επόμενες μέρες λήγει η 20ετής σύμβαση για την παραχώρηση της έκτασης και τη λειτουργία της χωματερής, απεύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Θα επεκταθεί η 20ετής σύμβαση μεταξύ του δήμου Φυλής και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για τη χωματερή;

 

-Τι θα γίνει με το Πε.Σ.Δ.Α. Αττικής;

 

-Τι θα γίνει με το τέλος ταφής που στραγγαλίζει οικονομικά τους δήμους;

 

-Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη για την Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής που είναι καλά κρυμμένη στα συρτάρια της περιφέρειας και του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.; Τι φοβάστε και δε δίνετε τα στοιχεία της έρευνας;».

 

«Για εμάς, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρώτιστα πολιτικό κι όχι τεχνικό ζήτημα. Οι διαχρονικά ασκούμενες πολιτικές, αντί να έχουν ως κριτήριο τις ανάγκες του λαού, την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν τα κέρδη των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων», ανέφερε ο Β. Σίμος.

 

Το άλλο σημαντικό θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης είναι αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς από το 2018 έχει εγκριθεί σχετική μελέτη αλλά το έργο κόστους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ακόμα δεν έχει αρχίσει. «Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας. Απορρίπτουμε την κυνική κατεύθυνση της Ε.Ε. που πρακτικά μας λέει, στη βάση κόστους οφέλους, πως είναι καλύτερο να αποζημιώνεις στις λαϊκές γειτονιές παρά να κάνεις έργα υποδομής», υπογράμμισε.

Για το Ποικίλο Όρος, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες «πνεύμονες πρασίνου» στην Αττική, ανέφερε πως εκτός από τους ιδιώτες καταπατητές, προσπαθεί να «βάλει στο χέρι» δημόσιες εκτάσεις ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στη Λαμία. Όπως είπε, είναι επιτακτική ανάγκη «να εξασφαλιστεί νομοθετικά, άπαξ και δια παντός, ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας του Ποικίλου Όρους».

Για τα προβλήματα της Υγείας, υπογράμμισε πως ο Δήμος παραχώρησε έκταση για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και πλήρως στελεχωμένο Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των πλέον 80.000 κατοίκων της πόλης. Όμως, αυτές οι ανάγκες «δεν εξυπηρετούνται ούτε κατ’ ελάχιστο», καθώς «το πρώην ΙΚΑ έχει μετατραπεί σε ”κτίριο φάντασμα’”, με ελαχιστότατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απλά για ”τα μάτια του κόσμου”». «Ο λαός της Πετρούπολης απαιτεί να στελεχωθεί πλήρως και επιτέλους οι Πετρουπολιώτες να έχουν -από δημόσια δομή- δωρεάν τις δέουσες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που δικαιούνται», σημείωσε για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, ζήτησε να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα που από το 1996 αντιμετωπίζει το 9ο νηπιαγωγείο Πετρούπολης, καθώς και την συνδρομή της Περιφέρειας για την απαλλοτρίωση και την αγορά οικοπέδων.

Ακόμη αναφέρθηκε στις προσπάθειές που γίνονται για την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σταδίου Πετρούπολης στην περιοχή της Αγ. Τριάδας. «Για να γίνει όμως πραγματικότητα είναι ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής και τα εμπλεκόμενα υπουργεία να επιταχύνουν τις διαδικασίες και φυσικά να φροντίσουν για την απαραίτητη χρηματοδότηση», είπε.

Ένα επιπλέον θέμα που έθεσε είναι η προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο καταφύγιο ζώων συντροφιάς. Ο Δήμος ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας την παραχώρηση 6 ανεκμετάλλευτων στρεμμάτων που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, «με προσχηματικές αιτιολογίες, λάβαμε αρνητική απάντηση» και ο Δήμος επανήλθε, όπως ανέφερε.

«Δύναμη μας είναι ο λαός της πόλης μας. Με αυτόν διαδηλώσαμε στις 13 Απρίλη, μαζί μπορούμε να κουρελιάσουμε άδικους νόμους και προσπάθειες να πεταχτούν στον δρόμο συνδημότες μας, από εταιρείες που πήραν σε πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία τους για ”ένα κομμάτι ψωμί”. Η Δημοτική Αρχή και ο λαός της Πετρούπολης δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ”κοράκι” να ”βάλει χέρι” στη λαϊκή κατοικία», τόνισε, προσθέτοντας πως με τη στήριξη του λαού της πόλης «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα αυτά που μας αξίζουν, για μια καλύτερη πόλη, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας», γιατί «όμορφη πόλη είναι η πόλη χωρίς φτώχεια και ανεργία. Η πόλη που οι κάτοικοί της είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί»!