Skip to content

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής| Οι τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Για μια σειρά θέματα τοποθετήθηκαν σήμερα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στην Πετρούπολη, θέτοντας στο επίκεντρο των παρεμβάσεων τους τις λαϊκές ανάγκες.

Για το γιγάντιο επιχειρηματικό πάρκο στο Θριάσιο Πεδίο

Αναφορικά με την έγκριση της ανάπτυξης του «Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας Εμπορευματικού Κέντρου» στο Θριάσιο Πεδίο, το οποίο εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιανατολικής Ευρώπης, ο Γιώργος Τάτσης σημείωσε πως αυτό αποτελεί συνέχεια του αναπτυξιακού σχεδίου της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη Δυτική Αττική, που δεν παίρνει υπόψη τις λαϊκές ανάγκες του κόσμου που μένει και εργάζεται στην περιοχή.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνέχισε, λέγοντας πως κάτω από τη λέξη ανάπτυξη συνεχίζουν μια εγκληματική πολιτική, καθώς μαζί με την βιομηχανική και οικιστική περιοχή συνυπάρχουν δασικές εκτάσεις και συνεχίζεται αυτή η πολιτική με τις αδειοδοτήσεις βιομηχανικών μονάδων και άλλων επικίνδυνων μονάδων, όπως φυσικού αερίου και αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων.

Αντίστοιχα, αναφέρθηκε στο βουνό του Ασπροπύργου. Μια περιοχή, στην οποία τα μπαλκόνια συνορεύουν με κοντέινερ και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οχημάτων βαρέος τύπου, γεγονός που δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Για τη μαρίνα του Αγ. Κοσμά

Η επένδυση στο Ελληνικό και οι μαρίνες του στον Άγιο Κοσμά, «μόνο τον λαό δεν εξυπηρετούν», σημείωσε ο Στέλιος Μπενετάτος, που τοποθετήθηκε στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας του Αγ. Κοσμά.

Οπως τόνισε, στο χώρο του πρώην Ελληνικού κατασκευάζονται πολυτελείς κατοικίες, την ώρα που το Λεκανοπέδιο ασφυκτιά για ελεύθερους χώρους. Υπενθύμισε ότι ενώ οι  κάτοικοι χρόνια διεκδικούσαν τη μετατροπή του Ελληνικού σε χώρο για λαϊκή ψυχαγωγία, τελικά γίνεται ένας χώρος για να βγάλουν κέρδη οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Για την επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων στο Λαύριο

Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Λαύριο, της εταιρείας Ravago Hellas Μ.Α.Β.Ε.Ε., εξέφρασε ο Βάλσαμος Συρίγος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του Λαυρίου σε βάρος της υγείας των κατοίκων, που θα επιδεινωθεί περαιτέρω, με την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης εταιρείας.

Για το πολεοδομικό σχέδιο των Αφιδνών

Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επί του σχεδίου αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού, εξέφρασε η Εύη Γεωργιάδου, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο σχέδιο υλοποιεί μια συγκεκριμένη πολιτική χρήσεων γης που αφορά θέματα κατοικίας κι εμπορευματοποίησης δασικών εκτάσεων και χρήσης γης.

Για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Το χαράτσι που έχει επιβληθεί στους πωλητές των λαϊκών αγορών στηλίτευσε ο Γιώργος Τάτσης, μιλώντας στη συζήτηση για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των αγορών στην Περιφέρεια Αττικής.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο χαράτσι είναι ανταποδοτικό, δηλαδή πως η περιφέρεια έχει υποχρέωση να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες όπως τουαλέτες, διαγράμμιση και κορδέλες για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς, πράγματα που δεν πληρούνται συνήθως από τις υπηρεσίες της περιφέρειας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει να μειωθεί κατά 50% το ημερήσιο τέλος για τους πάγκους των λαϊκών αγορών, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστάνε στην Περιφέρεια Αττικής, αποσύνδεση αυτών των χρεών από την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, από την έκδοση και ανανέωση της άδειας, κρατική χρηματοδότηση, η οποία θα εξασφαλίζει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και ενιαίο φορέα διαχείρισης των λαϊκών αγορών.