Skip to content

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 25ης Σεπτέμβρη 2014 η Λαϊκή Συσπείρωση με παρεμβάσεις της έθεσε τα εξής ζητήματα:

1.    Με αφορμή τον ορισμό νέων εκπροσώπων της Περιφέρειας στις γνωμοδοτικές επιτροπές Λιμεναρχείων, που εκτός των άλλων έχουν και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τη χρήση των παραλιών, ο Γ. Μανουσογιαννάκης έθιξε για άλλη μια φορά το απαράδεκτο γεγονός να υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν εισιτήριο για την είσοδο τους στις παραλίες, προκειμένου αυτοί και οι οικογένειές τους να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα και πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει και να απαιτήσει οι παραλίες να είναι ανοιχτές και δωρεάν για το λαό και με αυτή τη δέσμευση – θέση να πάνε οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στις επιτροπές, πρόταση που καταψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και Χ.Α. .

2.    Η διοίκηση της Περιφέρειας πρότεινε τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των πόλεων και Περιφερειών OPEN DAYS. Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Επιτροπή Περιφερειών, δηλαδή δύο από τα βασικά όργανα άσκησης της πολιτικής της Ε.Ε. Η διοργάνωση αυτή δεν γίνεται για πρώτη φορά, αλλά κάθε χρόνο με παρόμοια με τη φετινή θεματολογία που είναι «τοπική, περιφερειακή και διασυνοριακή διακυβέρνηση» και «διαχείριση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλαδή για την διαχείριση των διάφορων επενδυτικών προγραμμάτων που είναι κομμένα και ραμμένα για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Στη διοργάνωση αυτή συμμετέχουν περιφέρειες, πόλεις ακαδημαϊκές οργανώσεις, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Τα προηγούμενα χρόνια η θεματολογία ήταν «βιώσιμη ανάπτυξη» η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κ.α.
Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουν οι λαοί της Ευρώπης. Από τη μία αύξηση των ανέργων, διόγκωση της φτώχειας, περιορισμός – κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση των μισθών και συντάξεων, περιορισμός έως και κατάργηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, από την άλλη, αύξηση κερδών των μονοπωλίων ακόμα και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.
Αναρωτιέται κανείς.
Γιατί θα γίνει αυτή η συνάντηση; Μήπως για να βρουν οι άνεργοι πλήρη, σταθερή εργασία με μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων ή για να γίνουν φθηνό ευέλικτο δυναμικό για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που διεκδικούν να είναι πιο ανταγωνιστικά σε αυτά των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ρωσίας κ.α.
Η συμμετοχή εκλεγμένων στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση σε τέτοιου είδους forum ένα και μόνο σκοπό έχει.  Πως θα εκπαιδευτούν για να γίνουν ικανότεροι στη διαχείριση και εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφέρειας επιλέγει αυτό το ρόλο είναι ένα ζήτημα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο φτωχός λαός πρέπει  να κρίνει. Οι παρατάξεις της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ., των ΑΝ.ΕΛ., Χ.Α. ΔΗΜ.ΑΡ., Μαντούβαλου συντάχθηκαν με την πλειοψηφία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., δείχνοντας την ταύτιση τους στη διαχείριση, έστω και με διαφορές, του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής και καταψήφισε και απαίτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταψηφίσει και δεν δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτού του είδους διοργανώσεις.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής»

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ