Skip to content

Κατάθεση ερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την παραλία της Βαρέας στην περιοχή των Μεγάρων

Η παραλία της Βαρέας στην περιοχή των Μεγάρων δεν είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλεως. Ένα μεγάλο μέρος των αναγκαίων υποδομών της όπως ο δρόμος και το κράσπεδο είναι κατασκευασμένα πάνω στην αιγιαλίτιδα γραμμή με αποτέλεσμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να υφίστανται αυτές οι υποδομές μεγάλες ζημιές από τη διάβρωση από το θαλασσινό νερό κύρια τους χειμερινούς μήνες.

Όπως γίνεται αντιληπτό τέτοιες καταστροφές, μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα ή τραυματισμούς σε διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς από το συγκεκριμένο σημείο.

Από την ενημέρωση που έχουμε, γνωρίζουμε ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ανακατασκευή του κράσπεδου στη συγκεκριμένη παραλία, με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όμως αν δεν παρθούν πιο συνολικά μέτρα για την αναμόρφωση της περιοχής, και κατασκευαστεί και πάλι πάνω στην αιγιαλίτιδα γραμμή με μαθηματική ακρίβεια θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο.

Ερωτάται η περιφερειακή αρχή τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ολοκληρωμένη ανακατασκευή των κρίσιμων υποδομών αυτή της παραλίας με όρους που θα προστατεύονται από νέες καταστροφές στο άμεσο μέλλον;

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής»

Τάτσης Γιώργος

2024-09-10_ Σχετικά με την παραλία της Βαρέας στην περιοχή των Μεγάρων